Cyflamid 5 EW2019-01-03T16:04:21+00:00

Project Description

Cyflamid 5 EW

Substanta activa: ciflufenamid

Formulare: emulsie in apa

Prezentare: fungicid nou cu o excelenta actiune preventiva si curativa, plus o eficienta foarte buna in combaterea fainarilor

Caracteristici tehnice:

  • Prezinta o excelenta actiune preventiva şi curativa. Patrunderea in planta se face translaminar prin frunze.
  • Formularea ca EW (emulsie in apa) face ca produsul sa adere mai bine pe suprafata tratata si sa fie mai rezistent la spalare de catre ploi si apa de irigatii.
  • Control eficient in combaterea fainarilor la cereale si alte culturi.
  • Reducerea numarului de tratamente, comparativ cu fungicidele conventionale datorita eficacitatii de lunga durata a produsului.
  • Translocare rapida in planta si rezistenta la spalare.

Stadiul omologarilor in Romania:

Cultura Organism daunator Doza / Concentratie
Grau Fainare (Erysiphae graminis) 0,2 l/ha
Vita de vie Fainare (Uncinula necator) 0,3 l/ha
Mar Fainare (Podosphera leucotricha) 0,45 l/ha – tratament in 1500 l apa

Recomandari de utilizare:

  • La cereale paioase prima aplicare se recomanda a se efectua primavara timpuriu, in preajma erbicidarii, cand se va folosi Cyflamid 5 EW singur, la doza de 0,2 l/ha pentru prevenirea sau combaterea fainarii.
  • In vederea largirii spectrului de actiune se recomanda folosirea amestecului Cyflamid 5 EW 0,1 l/ha + Topsin 70 WP 0,75 kg/ha. Acest amestec se va aplica pentru combaterea complexului de boli foliare, ca al doilea tratament al culturii de grau.
  • La castraveti si tomate, in culturile acoperite, s-au obtinut rezultate foarte bune in eradicarea fainarii chiar si atunci cand boala s-a instalat puternic la doza de 0,2 – 0,3 l/ha.
  • Este compatibil cu majoritatea pesticidelor uzuale, cu exceptia celor puternic alcaline cum ar fi zeama bordeleza.
Fisa de securitate
Inapoi la produse
error: Continut protejat!
Acest site utilizeaza module cookie de prima si terta parte pentru a salva informatii in computerul dvs. Unele dintre aceste cookie sunt esentiale pentru utilizarea site-ului nostru, altele ne ajuta sa imbunatatim experienta utilizatorului. Navigand pe site-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor. De acord