Liqui K

Liqui K

Substanta activa: Azot (N) total – 3% din care – azot ureic – 3% Oxid de potasiu (K2O) – 32%

Caracteristici si avantaje:

LIQUI K este un fertilizant cu un continut foarte ridicat de potasiu (K) total folositor plantei, cu absorbtie foarte rapida.

Formularea cu o componenta de azot (N) imbunatateste preluarea prin frunze si radacini.

Utilizarea in timpul stadiilor cheie (crestere, legare, maturare) mareste rezistenta plantei impotriva stresului climatic (inghet, seceta), creste dimensiunea fructelor si accelereaza mecanismele maturarii.

LIQUI K poate fi aplicat pe cale foliara sau irigare prin picurare la toate culturile care au cerinte nutritionale mari de potasiu (K).

In comparatie cu Azotatul de Potasiu, LIQUI K contine o cantitate foarte mica de azot, care nu poate afecta fermitatea fructelor si nu creste sensibilitatea la atacul de boli.

De ce sa folosim Liqui K?

Potasiul este un element definitoriu al calitatii productiei vegetale, influentand in mod direct acumularea de zaharuri, gluten, uleiuri si conferind culoare, gust si aroma.

Potasiul este constituent al proceselor de fotosinteza, metabolism si sinteza, cu rol major in absorbtia eficienta a apei si optimizarea procesului de evapo-transpiratie din planta.

Recomandari de utilizare:

Aplicare foliara

Cultura Momentul de aplicare Numar de aplicari Doza / Concentratie%
(L/100 L apa)
Fructe samantoase De la parga pana la coacere 2-3 aplicari la interval de 15-20 zile 0,13-0,20
Fructe samburoase De la parga pana la coacere 2-3 aplicari la interval de 15-20 zile 0,13-0,20
Vita de vie De la formarea ciorchinelui pana la maturare 2-3 aplicari la interval de 20 zile 0,13-0,20
Legume Incepand cu dezvoltarea fructelor pana la maturare 2-3 aplicari la interval de 20 zile 0,13-0,20
Cartofi Formarea tuberculilor 2-3 aplicari la interval de 15-20 zile 0,13-0,20
Tutun Inainte si dupa carnit 2-3 aplicari la interval de 20 zile 0,13-0,20

Fertirigare

Cultura Momentul de aplicare Numar de aplicari Doza / Concentratie%
(L/100 L apa)
Pomi fructiferi De la parga pana la coacere 2-3 aplicari la interval de 15-20 zile 45-65 L/ha
Legume De la parga pana la coacere 2-3 aplicari la interval de 15-20 zile 45-65 L/ha
Flori De la imbobocit la recoltare 2-3 aplicari la interval de 15-20 zile 45-65 L/ha

Se foloseste un volum de apa conform recomandarilor pentru fiecare cultura.

A nu se depasi doza recomandata.

Utilizati cu precautie produsele fitosanitare. Cititi intotdeauna eticheta si informatiile despre produs, inainte de utilizare.