Diminuarea efectelor negative cauzate de frigul și înghețul din ultima perioadă

Temperaturile foarte scăzute din ultima vreme, nespecifice acestei perioade, însoțite de îngheț, zăpadă sau chiciură, afectează direct producția agricolă, putând conduce la pierderi însemnate de recoltă în bazinele viticole și pomicole, precum și în cultura mare, afectând culturile de grâu și rapiță.

Stres temperaturi scazute si zapadaUneori, aceste condiții nefavorabile de mediu influențează negativ și recolta anului viitor, din cauza slabei dezvoltări a mugurilor și a primordiilor ramurilor la pomii fructiferi și coardelor productive la viță-de-vie.

seiproPentru diminuarea efectelor negative ale acestor condiții de stres și pentru intensificarea proceselor fiziologice ale plantelor, Summit Agro România a introdus în portofoliu gama de produse BIO Seipro, gamă al carei simbol este frunza de Ginkgo biloba, recunoscută în medicină și considerată în filozofia veche japoneză ca dătătoare de forță și vitalitate.

Gama Seipro, de la Summit Agro, conține produse cu rol de biostimulatori cu un conținut ridicat de aminoacizi liberi de formă L, activi metabolic, obținuți din materii prime de origine vegetală prin procesul de hidroliză enzimatică a proteinelor. Produsele sunt certificate OKO (Kiwa BCS ÖKO-GARANTIE GmbH) și recomandate spre a fi utilizate și în agricultura ecologică.

Prezentăm în continuare trei produse importante din această gamă: Shigeki, Kaishi și Kinactiv Fruit.

“Aplicarea biostimulatorilor Shigeki și Kinactiv Fruit în diferite stadii de creștere, dezvoltare și fructificare a viței-de-vie a determinat o reglare a echilibrului metabolic al plantelor prin dezvoltarea unei toleranțe bune la factorii de stres biotici și abiotici ca efect al stimulării mecanismelor naturale de apărare.
Rezultatele obținute în perioada de testare au arătat un beneficiu asupra randamentului cantitativ al producției prin creșterea greutății medii a strugurilor cu 10,42% – 26,75% și creșterea calitativă a strugurilor prin asigurarea unui echilibru între conținutul de zahăr și aciditate.” confirma Dr.Ing. Alina Donici – director științific la Stațiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Pomicultură Pietroasa-Istrița în anul 2020.

Shigeki, ce “pune știința și natura în slujba ta”, este un produs care stimulează procesele fiziologice ale plantelor pentru a trece mai ușor peste perioadele de stres fiziologic cauzat de diverși factori biotici sau abiotici, ce are în componență macroelemente ca: fosfor (P) potasiu (K) (7-10), bor (B) și o gamă largă de microelemente chelatate, ușor asimilabile de către plante.

Raportul echilibrat al elementelor nutritive din compoziția produsului asigură o bună creștere a sistemului foliar, contribuie la stimularea procesului de fotosinteză și fotoasimilare, ajutând la dezvoltarea sistemului radicular și la o bună absorbție a elementelor nutritive din sol. De asemenea, îmbunătățește procesul de înflorire și fructificare.

Recomandăm aplicarea produsului în doză de 1,5-2 L/ha înainte de producerea stresului datorat temperaturilor scăzute, secetei, arșiței sau consumului important pe durata înfloririi etc.
Nu se utilizează în amestec cu produse pe bază de calciu (Ca) sau magneziu (Mg).

Dacă nu s-a putut face tratamentul cu Shigeki înainte de stres, recomandăm folosirea produsului Kaishi, ce te va ajuta sa “uiti de stres”, un biostimulant cu o formulă unică ce conține azot organic și o gamă largă de aminoacizi care stimulează metabolismul plantelor.

Aminoacizii sunt implicați în activarea sistemului de fotosinteză, în reglarea activității stomatelor și contribuie la îmbunătățirea procesului de absorbție și utilizare a microelementelor necesare plantelor. Toate acestea contribuie la recuperarea plantelor după o perioadă de stres.

Pentru grâu, recomandăm un tratament în toamnă și unul în primavără, de dorit la apariția frunzei stindard, când cerințele nutritive sunt ridicate sau oricând este nevoie în perioada de vegetație, după perioade de stres biotic sau abiotic.

De asemenea, la rapița de toamnă recomandăm un tratament în toamnă și unul în primavără, în perioada de alungire a tulpinii, până la formarea inflorescenței.

Doza recomandată este de 2 L/ha la vița-de-vie, fiind recomandat ca tratamentul să fie repetat la un interval de 10-15 zile, folosind suficientă apă pentru a acoperi întreaga masă foliară.
La grâu și rapiță recomandăm o doză de 0,2 L/hl apă.

Kinactiv Fruit – “fructificare la superlativ” este un biostimulant formulat pentru dezvoltarea, maturarea și colorarea fructelor, ce are în compoziție aminoacizi, fosfor, potasiu și microelemente.

Se aplică 2 tratamente în doză de 2 L/ha: la compactarea boabelor și în fenofaza de pârgă, pentru stimularea colorării și creșterii conținutului în zahăr și pentru îmbunătățirea proprietăților organoleptice.
Nu se utilizează în amestec cu produse pe bază de calciu (Ca), cupru (Cu) sau magneziu (Mg).

Efectuați tratamentele utilizând doar produse omologate pentru speciile tratate, achiziționate numai de la surse autorizate și preparate conform instrucțiunilor de pe etichetă.

banner avertizare produse contrafacute

Pentru mai multe detalii despre produsele BIO din gama Seipro, cât și despre întreg portofoliul de produse, apelați cu încredere la reprezentanții din teritoriu ai Summit Agro România sau vizitați site-ul nostru: www.sumi-agro.ro.

Echipa Summit Agro România

Diminuarea efectelor negative cauzate de frigul și înghețul din ultima perioadă

Temperaturile foarte scăzute din ultima vreme, nespecifice acestei perioade, însoțite de îngheț, zăpadă sau chiciură, afectează direct producția agricolă, putând conduce la pierderi însemnate de recoltă în bazinele viticole și pomicole, precum și în cultura mare, afectând culturile de grâu și rapiță.

Stres temperaturi scazute si zapadaUneori, aceste condiții nefavorabile de mediu influențează negativ și recolta anului viitor, din cauza slabei dezvoltări a mugurilor și a primordiilor ramurilor la pomii fructiferi și coardelor productive la viță-de-vie.

seiproPentru diminuarea efectelor negative ale acestor condiții de stres și pentru intensificarea proceselor fiziologice ale plantelor, Summit Agro România a introdus în portofoliu gama de produse BIO Seipro, gamă al carei simbol este frunza de Ginkgo biloba, recunoscută în medicină și considerată în filozofia veche japoneză ca dătătoare de forță și vitalitate.

Gama Seipro, de la Summit Agro, conține produse cu rol de biostimulatori cu un conținut ridicat de aminoacizi liberi de formă L, activi metabolic, obținuți din materii prime de origine vegetală prin procesul de hidroliză enzimatică a proteinelor. Produsele sunt certificate OKO (Kiwa BCS ÖKO-GARANTIE GmbH) și recomandate spre a fi utilizate și în agricultura ecologică.

Prezentăm în continuare trei produse importante din această gamă: Shigeki, Kaishi și Kinactiv Fruit.

“Aplicarea biostimulatorilor Shigeki și Kinactiv Fruit în diferite stadii de creștere, dezvoltare și fructificare a viței-de-vie a determinat o reglare a echilibrului metabolic al plantelor prin dezvoltarea unei toleranțe bune la factorii de stres biotici și abiotici ca efect al stimulării mecanismelor naturale de apărare.
Rezultatele obținute în perioada de testare au arătat un beneficiu asupra randamentului cantitativ al producției prin creșterea greutății medii a strugurilor cu 10,42% – 26,75% și creșterea calitativă a strugurilor prin asigurarea unui echilibru între conținutul de zahăr și aciditate.” confirma Dr.Ing. Alina Donici – director științific la Stațiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Pomicultură Pietroasa-Istrița în anul 2020.

Shigeki, ce “pune știința și natura în slujba ta”, este un produs care stimulează procesele fiziologice ale plantelor pentru a trece mai ușor peste perioadele de stres fiziologic cauzat de diverși factori biotici sau abiotici, ce are în componență macroelemente ca: fosfor (P) potasiu (K) (7-10), bor (B) și o gamă largă de microelemente chelatate, ușor asimilabile de către plante.

Raportul echilibrat al elementelor nutritive din compoziția produsului asigură o bună creștere a sistemului foliar, contribuie la stimularea procesului de fotosinteză și fotoasimilare, ajutând la dezvoltarea sistemului radicular și la o bună absorbție a elementelor nutritive din sol. De asemenea, îmbunătățește procesul de înflorire și fructificare.

Recomandăm aplicarea produsului în doză de 1,5-2 L/ha înainte de producerea stresului datorat temperaturilor scăzute, secetei, arșiței sau consumului important pe durata înfloririi etc.
Nu se utilizează în amestec cu produse pe bază de calciu (Ca) sau magneziu (Mg).

Dacă nu s-a putut face tratamentul cu Shigeki înainte de stres, recomandăm folosirea produsului Kaishi, ce te va ajuta sa “uiti de stres”, un biostimulant cu o formulă unică ce conține azot organic și o gamă largă de aminoacizi care stimulează metabolismul plantelor.

Aminoacizii sunt implicați în activarea sistemului de fotosinteză, în reglarea activității stomatelor și contribuie la îmbunătățirea procesului de absorbție și utilizare a microelementelor necesare plantelor. Toate acestea contribuie la recuperarea plantelor după o perioadă de stres.

Pentru grâu, recomandăm un tratament în toamnă și unul în primavără, de dorit la apariția frunzei stindard, când cerințele nutritive sunt ridicate sau oricând este nevoie în perioada de vegetație, după perioade de stres biotic sau abiotic.

De asemenea, la rapița de toamnă recomandăm un tratament în toamnă și unul în primavără, în perioada de alungire a tulpinii, până la formarea inflorescenței.

Doza recomandată este de 2 L/ha la vița-de-vie, fiind recomandat ca tratamentul să fie repetat la un interval de 10-15 zile, folosind suficientă apă pentru a acoperi întreaga masă foliară.
La grâu și rapiță recomandăm o doză de 0,2 L/hl apă.

Kinactiv Fruit – “fructificare la superlativ” este un biostimulant formulat pentru dezvoltarea, maturarea și colorarea fructelor, ce are în compoziție aminoacizi, fosfor, potasiu și microelemente.

Se aplică 2 tratamente în doză de 2 L/ha: la compactarea boabelor și în fenofaza de pârgă, pentru stimularea colorării și creșterii conținutului în zahăr și pentru îmbunătățirea proprietăților organoleptice.
Nu se utilizează în amestec cu produse pe bază de calciu (Ca), cupru (Cu) sau magneziu (Mg).

Efectuați tratamentele utilizând doar produse omologate pentru speciile tratate, achiziționate numai de la surse autorizate și preparate conform instrucțiunilor de pe etichetă.

atentie la produsele contrafacute

Pentru mai multe detalii despre produsele BIO din gama Seipro, cât și despre întreg portofoliul de produse, apelați cu încredere la reprezentanții din teritoriu ai Summit Agro România sau vizitați site-ul nostru: www.sumi-agro.ro.

Echipa Summit Agro România