Kaishi

Kaishi

KAISHI este un biostimulant cu o formula unica, ce contine aminoacizi de natura vegetala, extrasi prin procesul de hidroliza enzimatica, si azot (N) organic.

Produs certificat OKO pentru utilizare atat in agricultura organica, cat si in cea clasica

Compozitie chimica:

Elemente chimice % w/w % w/v
L-Aminoacizi de origine vegetala 12,00 13,40
Azot total organic (N) 2,00 2,20
Aminoacizi obtinuti prin hidroliza enzimatica a proteinelor vegetale
Bor (B) 0,13 0,17
Acid aspartic 0,80 0,86
Acid glutamic 4,30 4,60
Histidina 0,26 0,28
Serina 0,35 0,38
Glicina 2,55 2,75
Treonina 0,12 0,13
Arginina 0,37 0,40
Alanina 0,58 0,63
Tirozina 0,08 0,09
Valina 0,04 0,43
Metionina 0,10 0,11
Fenil-alanina 0,42 0,45
Izoleucina 0,07 0,07
Leucina 0,43 0,46
Lizina 3,30 3,56
Hidroxiprolina 0,09 0,09
Prolina 0,38 0,41
Triptofan 0,02 0,02

Caracteristici tehnice

KAISHI este un biostimulant conditionat sub forma de lichid de culoare galben-maroniu, avand miros specific, o densitate de 1,06 – 1,10 kg/L, un pH cuprins intre 4,0 – 5,0 (masurat la o temperatura de 20°C).

KAISHI a fost dezvoltat dupa ce specialistii companiei Futureco BioScience au intreprins numeroase cercetari in domeniul metabolismului aminoacizilor si influenta lor in procesele fiziologice ale plantelor. Aminoacizii din componenta produsului KAISHI sunt obtinuti prin procesul de „hidroliza enzimatica a proteinelor” de natura vegetala. Un amestec echilibrat de exoproteine si endoproteine specifice supuse procesului de hidroliza enzimatica conduce la obtinerea a 92% L-aminocizi liberi. KAISHI are in componenta L-aminoacizi liberi de origine vegetala si azot (N) organic. KAISHI este mult mai activ decat alte produse obtinute prin procedee conventionale de hidroliza (hidroliza acida, hidroliza simpla sau dubla). Prin hidroliza enzimatica sunt obtinuti L-aminoacizi de o calitate mult mai pura deoarece nu contin substante insolubile.

Compozitia produsului KAISHI nu variaza de la un lot la altul, deoarece materiile prime utilizate sunt intotdeauna aceleasi, astfel incat produsul nu arata diferente de eficacitate la loturi diferite.

KAISHI este un biostimulator recomandat pentru utilizarea in culturile agricole din Romania, pentru intensificarea proceselor fiziologice si o revigorare a plantelor care sufera de stres (cauzat de fito-toxicitate data de anumite produse de protectie a plantelor, seceta, inundatii, temperaturi mari / mici), pentru dezvoltarea masei foliare, pentru a influenta pozitiv continutul de proteina in plante si pentru a aduce un plus de energie in procesul de biosinteza a uleiului in cazul plantelor oleaginoase.

Mod de actiune:

KAISHI este un biostimulant puternic si cu rezultate sigure, utilizat in procesele de recuperare a plantelor dupa o perioada de stres cauzata de lipsa apei, caldura, saruri in exces sau stres cauzat de aplicarea unor pesticide mai agresive.

Omologari in Romania

Cultura Doza / Concentratie
Recomandari de aplicare
Mar 2 L/Ha Se recomanda aplicarea a doua tratamente pe o perioada de vegetatie. Primul tratament (T1) se aplica atunci cand fructele au pana la 40 mm diametru (BBCH 74-75), iar al doilea tratament se aplica la un interval de 10-15 zile de la T1.
Vita de vie 2 L/Ha Se recomanda minimum un tratament pe o perioada de vegetatie, incepand cu faza de formare a boabelor (BBCH 71), cat si atunci cand planta sufera de stresul cauzat de factorii biotici si abiotici.
Cartof 3 L/Ha Se recomanda aplicarea a doua tratamente. Primul tratament (T1) se aplica la inceputul infloritului (BBCH 51-55), iar cel de-al doilea tratament (T2) se aplica la un interval de 10-15 zile de la T1.
Grau de toamna 0,2 L/1hl apa Recomandam doua tratamente pe o perioada de vegetatie. Primul tratament (T1) in toamna (BBCH 21-25), iar al doilea tratament aplicat in primavara, la frunza stindard (BBCH 39-49) sau in orice fenofaza atunci cand plantele sufera de stres.
Rapita 0,2 L/hl Recomandam doua tratamente pe o perioada de vegetatie. Primul tratament (T1) in toamna (BBCH 15-20), iar al doilea tratament aplicat in primavara, in perioada de alungire a tulpinii, pana la formarea inflorescentei (BBCH 35-45) sau in orice fenofaza atunci cand plantele sufera de stres.

Cum actioneaza KAISHI in planta?

L-aminoacizii liberi (AA) continuti in produsul KAISHI stimuleaza metabolismul plantelor, in special in situatii in care au suferit datorita stresului de mediu si prin urmare, creste randamentul culturilor.

De asemenea, L-aminoacizii liberi sunt implicati in:

  • Activarea sitemului de fotosinteza
  • Reglarea activitatii stomatelor
  • Recuperarea plantelor care sufera de stres
  • Stimuleaza procesul de intarire a peretelui celular
  • Cresc activitatea de polenizare si de formare a fructelor
  • Imbunatatesc procesul de formare a hormonilor naturali in plante (auxinele)
  • Imbunatatesc procesul de absorbtie si utilizare a microelementelor necesare plantelor
  • Actioneaza ca un co-adjuvant-aplicat impreuna cu produse pentru protectia plantelor si nutrientilor foliari.

KAISHI poate fi aplicat in orice moment in timpul perioadei de vegetatie a culturilor, in special dupa stresul cauzat de seceta, inghet, atac masiv al daunatorilor si agentilor patogeni sau dupa aplicarea produselor pentru protectia plantelor pentru a ajuta planta sa-si revina din stres.

Tratamentele cu KAISHI se vor repeta la un interval de 10 – 15 zile (conform omologarii din tabelul de mai sus), folosind suficienta apa in amestec pentru a acoperi intreaga masa foliara.

Datorita aderentei sale puternice si a actiunii de penetrare, se recomanda efectuarea testelor de compatibilitate pe o suprafata mica inainte de a face amestecuri cu produse pentru protectia plantelor.

KAISHI a fost testat in conditiile pedoclimatice din diferite zone ale Romaniei, avand rezultate foarte bune. Portofoliul de culturi la care poate fi utilizat acest produs este in curs de extindere in 2019 in conformitate cu legislatia din domeniu si aplicata de autoritatile din Romania.

Pliant interactiv Kaishi

Utilizati cu precautie produsele fitosanitare. Cititi intotdeauna eticheta si informatiile despre produs, inainte de utilizare.