Kinactiv Fruit
KINACTIV FRUIT este un biostimulant pe baza de L-aminoacizi liberi de origine vegetala si microelemente pentru sustinerea fructificarii, imbunatatirea procesului de acumulare a zaharurilor si stabilizarea coloratiei fructelor.
Certificat de omologare: RoFertilizant
Produs certificat OKO pentru utilizare si in agricultura organica
Compozitie chimica garantata:
Elemente chimice | % ww/ww | % w/v |
Aminoacizi liberi de tip L | 4,00 | 5,00 |
Fosfor (P2O5) | 12,00 | 16,00 |
Potasiu (K2O) | 16,00 | 21,00 |
Bor (B) | 0,50 | 0,70 |
Molibden (Mo) | 0,05 | 0,07 |
Cupru (Cu-EDTA) | 0,002 | 0,003 |
Fier (Fe-EDTA) | 0,20 | 0,30 |
Mangan (Mn-EDTA) | 0,01 | 0,02 |
Zinc (Zn-EDTA) | 0,002 | 0,003 |
Aminograma Standard | ||
Acid glutamic | 1,50 | 2,10 |
Glicina | 1,00 | 1,40 |
Lizina | 1,00 | 1,40 |
Metionina | 0,50 | 0,70 |
Caracteristici tehnice
KINACTIV FRUIT este un biostimulant cu aplicare foliara, conditionat sub forma de lichid de culoare albastra, avand miros specific, o densitate de 1,28 – 1,32 kg/L, un pH cuprins intre 8,5 – 9,5 (masurat la o temperatura de 20°C). Are in componenta L-aminoacizi liberi de origine vegetala, fosfor (P2O5), potasiu (K2O), bor (B) si o paleta larga de microelemente chelatate (EDTA).
Mod de actiune:
In procesul de dezvoltare, fructele au nevoie sa acumuleze acidul gama-aminobutiric (GABA) care, structural, este un aminoacid important in structura lor. KINACTIV FRUIT are in componenta sa acidul glutamic, care este precursor al GABA. Este un constituent important al multor aminoacizi si ajuta la activarea nitrat-reductazei (NR), imbunatatind procesul de metabilizare a azotului.
Glicina – aminoacid cu rol in potentarea procesului de „foto-asimilare”. Are rol important in procesul de fotosinteza, care creste procentul de absorbtie foliara a nutrientilor si ajuta la cresterea fructelor, cat si la obtinerea unor fructe de forma si marime specifica soiului.
Lizina – aminoacid care contribuie la cresterea continutului de proteina, ducand la intarirea membranei si peretelui celular. Creste procentul de germinare a polenului, rezultand o mai buna fructificare.
Metionina – aminoacid precursor de poliamine care intensifica procesul de biosinteza a etilenei in planta si este un precursor al procesului de formare a giberelinelor. Acest fenomen intensifica dezvoltarea uniforma a fructelor, procesul de maturizare, cresterea continutului de zahar si cresterea fermitatii fructelor post-recoltare (mentine fermitatea fructelor in depozit pentru o perioada mai lunga).
Potasiu (K) – ajuta la dezvoltarea fructelor in forma specifica soiului, cresterea continutului de zahar si o coloratie intensa a fructelor.
Bor – ajuta la dobandirea rezistentei la depozitare. Impreuna cu calciul, are un rol decisiv in stabilitatea peretelui celular si mentinerea fermitatii fructelor in perioada depozitarii.
Fosforul– ajuta la cresterea rezistentei fructelor la conditiile de depozitare. Reduce procesele de degradare a calitatilor acestora in perioada de depozitare.
Recomandari de utilizare:
KINACTIV FRUIT – un produs cu o arhitectura special conceputa pentru a ajuta plantele de cultura in procesul de crestere si dezvoltare. Este recomandat a fi utilizat pentru stimularea proceselor fiziologice ale plantelor, IN SPECIAL PENTRU sustinerea fructificarii, imbunatatirea procesului de acumulare a zaharurilor, stabilizarea coloratiei fructelor, maturare si obtinerea unei coloratii a fructelor specifica fiecarui soi.
Este recomandat a fi aplicat incepand cu fenofaza de formare a fructelor, pana la coacerea in parga.
Cultura | Doza / Concentratie | Recomandare de aplicare |
Mar | 2 L/Ha | Se recomanda aplicarea a doua tratamente pe o perioada de vegetatie. . Primul tratament (T1) se aplica atunci cand fructele au pana la 40 mm diametru (BBCH 74-75), iar al doilea tratament se aplica la un interval de 10-15 zile de la T1. |
Vita de vie | 2 L/Ha | Se recomanda minimum doua tratamente pe o perioada de vegetatie, incepand cu faza de formare a boabelor (BBCH 71). Al doilea tratament se aplica la intrarea fructelor in faza de coacere/parga. |
Cucurbitacee (Castraveti, pepene, pepene verde) | 2 L/Ha | Primul tratament (T1) este recomandat a fi aplicat imediat dupa inflorire, al doilea tratament la 10 zile de la primul, iar daca este nevoie, al treilea tratament se va aplica la un interval de 12-15 zile de la T2. |
Tomate, ardei si vinete | 2 L/Ha | Recomandam 2-3 tratamente. Primul tratament (T1) atunci cand 90% din primul etaj de flori s-au scuturat, al doilea tratament la 10 zile dupa T1, iar T3, daca este cazul, la 15 zile dupa T2. |
*Pe teritoriul UE, Kinactiv fruit se utilizeara in tehnologia culturilor organice cat si in culturi clasice. Este utilizat in plantatii de arbusti fructiferi (capsun, afin, coacaz), fasole verde, bob, mazare de gradina, varza, conopida, ceapa si usturoi.
Recomandari de aplicare:
Mar – Primul tratament recomandam sa fie facut atunci cand fructele au 40 mm in diametru si pozitie erecta (BBCH 74-75). Al doilea tratament se aplica la 15 zile calendaristice de la primul tratament.
Vita de vie – Primul tratament recomandam sa fie facut la formarea boabelor, iar cel de al doilea dupa 15 zile calendaristice de la primul tratament.
Cucurbitacee – Recomandam aplicarea primului tratament la inceputul infloririi, iar cel de-al doilea tratament la 15 zile de la primul.
KINACTIV FRUIT a fost aplicat foliar pe multe culturi agricole si testat in conditiile pedoclimatice din diferite zone ale Romaniei, avand rezultate foarte bune.
NU recomandam utilizarea produsului in tank-mix cu produse care au in compozitie calciu (Ca), cupru (Cu) sau magneziu (Mg).
Utilizati cu precautie produsele fitosanitare. Cititi intotdeauna eticheta si informatiile despre produs, inainte de utilizare.