Inapoi la produse

Barracuda

Substanta activa: mesotrione 100g/L

Formulare: Suspensie concentrată (SC)

Prezentare: BARRACUDA este erbicid conditionat sub forma de suspensie concentrata (SC) omogena, de culoare crem inchis. Substanta activa mesotrione este sintetizata chimic si este o copie a unui produs natural cu efect de erbicid numit leptospermone.

Mod de actiune

BARRACUDA este un erbicid ce contine substanta activa mesotrione in concentratie de 100 g/L.

Mesotrione actioneaza prin inhibarea enzimei 4-hydroxiphenylpyruvate dioxygenaze (HPPD), care este necesara pentru biosinteza carotenoidelor. Fara carotenoide clorofila nu este protejata, este distrusa de lumina solara si duce la moartea plantelor sensibile / buruienilor din cultura de porumb.

Este singurul erbicid cu acest mod de actiune in corpul plantelor sensibile.

Barracuda este un erbicid sistemic cu aplicare postemergenta, selectiv pentru cultura de porumb si combate buruienile cu frunza lata si cateva graminee anuale. Produsul este preluat de plante prin frunze si prin radacini cu translocare acropetal si basipetal.

Aplicat in postemergenta produsul este absorbit prin sistemul foliar.

Barracuda este de asemenea utilizat in combinatie cu alte erbicide preemergente pentru combaterea unui spectru mai larg de buruieni (graminee) precum si a buruienilor dicotiledonate cu frunza lata.

Pentru o folosire corecta consultati tabelele de compatibilitati.

Buruienile cu frunza lata pe care le combate sunt: Xanthium strumarium, Ambrosia trifida, Abutilon theophrasti, Chenopodium spp., Amaranthus spp., Poligonum spp.

Mesotrione combate si unele graminee anuale.

BARRACUDA este un erbicid utilizat pentru combaterea buruienilor monocotile si dicotile anuale din cultura de porumb pentru boabe si porumb pentru siloz.


Recomandari de utilizare 

Cultura

Daunator

Momentul aplicarii

Doza la aplicare

Volum de apa la aplicare

Porumb boabe si porumb pentru siloz

Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale

BBCH 12-18

(2-8 frunze)

0,75 -1,50 L/ha

200 – 300 L/ha


Pregatirea solutiei

Agitati bine flaconul de BARRACUDA inainte de utilizare!

Se umple rezervorul masinii de tratat cu ½ din volumul de apa necesar, se adauga cantitatea de produs calculata pentru suprafata ce trebuie tratata, apoi se completeaza cu apa pana la atingerea volumului de solutie necesar. In timpul pregatirii si aplicarii solutiei de stropit se va mentine agitatorul in functiune pentru omogenizare.

BARRACUDA se aplica cu echipamente specifice pentru aplicarea produselor de protectie a plantelor in culturilor din camp. Volumul de solutie utilizat este cel specific culturii de porumb si prezentat in tabelul alaturat.

Prevenirea aparitiei rezistentei

Pentru evitarea aparitiei formelor rezistente se vor alterna tratamentele cu produse din alte grupe chimice cel putin o data la doua tratari succesive cu BARRACUDA.


Pentru fisa de securitate click aici.

Contact

Aveti o problema referitoare la cultura dumneavoastra?

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Suport in teritoriu

Contactati un reprezentant in teritoriu: